NederlandsEnglish
Professionele Ballonvaarders Nederland KNvvL MKB OK iDeal


Special shape

Special Shape, al deze ballonnen hebben een unieke vorm.

De naam Special Shape wordt gebruikt door de ballonfabrikant Cameron Balloons Bristol in de UK en betekent zoveel als "speciale vorm". Cameron Balloons is één van de toonaangevende ballonfabrikanten in de wereld. 4CB kiest bewust voor het produkten van o.a. Cameron omdat de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de door Cameron gebouwde ballonnen in onze bedrijfsvoering past.

Bij het maken van deze ballonnen gaat heel veel aandacht uit naar de betrouwbaarheid, stabiliteit en inzetbaarheid, waarbij men de gewenste vorm niet uit het oog mag verliezen. Deze wordt als het ware “om” de ronde vorm heen gebouwd.Bij de Special Shape ballonnen is het opblazen en verwarmen van de ballon al het evenement.

Zodra een heteluchtballon opstijgt wordt deze met de wind meegevoerd waarna hij uiteindelijk uit het zicht verdwijnt. Opstijgen met een Special Shape kan uiteraard wel, maar het is voor het publiek vele malen indrukwekkender om deze ballon in zijn volle glorie te bekijken terwijl hij met kabels aan de grond wordt gehouden. Het krachtenspel tussen de ballon en de wind blijft adembenemend en zal bij vele toeschouwers minutenlang de aandacht blijven trekken.

Klik hier om voorbeelden te zien van dit type ballon.