NederlandsEnglish
Professionele Ballonvaarders Nederland KNvvL MKB OK iDeal


Introductie

Heteluchtballonnen zijn er in vele vormen en maten.

De meest gangbare vorm is de passagiersballon, bekend om haar grote draagvermogen en typische ronde vorm. Deze ballonnen zijn er in verschillende maten, van een hefvermogen van 2 passagiers en een piloot tot een hefvermogen van maar liefst 24 personen en een piloot. De kleinste passagiersballon heeft een hoogte van ongeveer 15 meter en de grootste reikt maar liefst 50 meter de hoogte in. Dit is vergelijkbaar met een flatgebouw van ruim 14 verdiepingen! De manden die onder de ballon zijn bevestigd worden natuurlijk ook groter naarmate het hefvermogen toeneemt en zijn bij de grotere ballonnen ingedeeld in verschillende compartimenten zodat de passagiers met maximaal 6 personen bij elkaar staan.

Naast deze gangbare, ronde ballonnen is het dankzij de moderne technologieën die o.a. Cameron Balloons, de ballonfabrikant in Bristol, Engeland, gebruikt, mogelijk om ballonnen in de meest complexe vormen te produceren. Deze ballonnen, die dus bijvoorbeeld de vorm van een product hebben, worden Special Shapes, oftewel bijzondere vormen, genoemd.

Wij wensen u veel plezier met het ontdekken van de diversiteit van de wereld van de heteluchtballon.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze website, of wilt u meer informatie over het maken van een ballonvaart, neemt u dan gerust contact met op ons kantoor of via e-mail. Ons bedrijf is dagelijks van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds bereikbaar.

Contactgegevens

4CB Ballonvaarten
Ballonvaarten : www.4CB.nl
Verkoop ballonnen: www.skysthelimit.nl
Bereikbaar: dagelijks van 10:00 tot 20:00uur.
T: 026 370 28 70
F: 026 750 32 98

Postadres:
Postbus 5043
6802 EA ARNHEM
I: info@4cb.nl