NederlandsEnglish
Professionele Ballonvaarders Nederland KNvvL MKB OK iDeal


Ballonweer

Voor het maken van een ballonvaart is rustig weer nodig. Dit betekent niet teveel wind, met een gunstige windrichting, goede zichtwaardes en nagenoeg geen neerslag. Onweer is natuurlijk absoluut geen ballonweer;

4CB Ballonvaarten biedt een veilig avontuur dus bij donder en bliksem blijft de 4CB vloot aan de grond.

Bij uw reserveringsbevestiging krijgt u altijd een tijdstip door waarop u ons moet bellen om te informeren of het weer geschikt is voor de door u geplande ballonvaart. Onze piloten zijn meteorologisch opgeleid en beschikken over de modernste technieken om het weer te voorspellen.

Vaartijdstip

Het maken van een ballonvaart is ’s zomer alleen mogelijk in de koele periodes van de dag: in de twee uur na zonsopkomst of in de twee uur voor zonsondergang (tijden). De reden hiervoor is dat er overdag teveel thermiek is; dat is fantastisch voor zweefvliegers maar voor ballonvaarders niet gewenst. Thermiekbellen kunnen de ballonnen ongewild doen stijgen of snel doen dalen. Er is één uitzondering en dat zijn de winterballonvaarten. Deze vaarten kunnen op ieder gewenst tijdstip van de dag worden uitgevoerd. Kou is voor een ballon geen probleem; wij voeren zelfs ballonvaarten voor passagiers uit in de Alpen. Kijk hiervoor onder Arrangementen en vergeet vooral uw skibroek, muts en wanten niet!